Digitalt gym online

Lekfull träning direkt framför datorn och mobilen

Rörelsespel

Liopep innehåller rörelsespel och fysiska övningar på lätt, medel och intensiv nivå. Olika rörelsespel riktar sig mot olika kroppsdelar som ländrygg, armar, axlar, ben och nacke. Varje aktivitet är 2 minuter lång och någonstans mellan 3-6 pauser per dag behövs för beständiga förbättringar. Du väljer själv, all rörelse räknas.

Fysiska övningar

Liopep innehåller även fysiska övningar på lätt, medel och intensiv nivå som utförs utan kamera där du följer instruktionerna på skärmen. Övningarna är framtagna i samverkan med ergonomer med kontorsanställda i åtanke.

Aktivitetsregistrering

I Liopep kan du registrera andra typer av aktiviteter som promenadmöten, springa i trappor eller lunchpromenader. Du väljer själv, all rörelse räknas.

Liopep årshjul

Så här skulle Liopep årshjul kunna se ut för din organisation. Självklart kan årshjulet anpassas för din organisations behov.

Utmaningar

Liopep motiverar anställda till hälsosamma beteenden. För att skapa vanan att ta regelbundna aktiva pauser bygger Liopep på gamification som innebär att principer från datorspel har nyttjats för att skapa motivation och rutin för att ta regelbundna rörelsepauser. Utmaningar, topplistor, upplåsning av innehåll och lagtävlingar är exempel på gamification i Liopep.

När kommer pausen?

Du ställer in starttid, stopptid och fokustid för dina arbetsdagar. Liopep påminner när det är dags för mikropaus, men du kan även ta en mikropaus i förtid eller hoppa över pauser. Liopep ser till att du får mikropauser i lagom tempo under dagen efter dina egna inställningar. TA RÖRELSEPAUSER! är rekommendationen enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer för fysisk aktivitet och stillasittande. Några minuter varje halvtimme minskar riskerna med långvarigt stillasittande. Det är bättre att vara lite fysiskt aktiv än att inte vara aktiv alls.

Artiklar

Liopep innehåller även en artikelsamling med samlad information om hållbart arbetsliv och många olika saker som bidrar till din hälsa, produktivitet, kreativitet och glädje, på jobbet eller i vardagen.

liopep

2024, Liopep AB

Kontakt

Liopep AB

info@liopep.com

Karl Dahlgrensgatan 10

SE 582 28, Linköping